pers

Heren 1 Kampioen in 2de Divisie

Image: 

Na een spannend seizoen kan Heren 1 zich kampioen kronen in tweede divisie en promoveert volgend jaar naar eerste divisie. Ring TV was erbij en maakte de volgende reportage: Volleybalclub Hofstade Zemst kroont zich tot kampioen Ook heren 2 kan nog promoveren en speelt op 8 mei een test match tegen Rotselaar. Deze eindronde gaat door in Lot en begint al om 10u30. Alle supporters op post.

Heren 1 op Ring TV

Heren 1 won tegen Wijgmaal na een echte thriller. Ring TV was op bezoek en hun verslag vind je hier HZ kan met deze overwinning herfstkampioen worden als ze de volgende wedstrijd winnen.

Stijn Campens boekt met Hofstade- Zemst verrassende overwinning in Wijnegem: “Zie ons niet tegen de degradatie strijden”

ZEMST HofstadeZemst hanteert dan wel een profiel van een bescheiden club, maar intussen draait HZ'93 toch al ettelijke jaren mee in divisie. De Eppegemse opposite Stijn Campens (22) voelt zich als een visje in het water bij zijn moederclub. Op Wijnegem werd een verrassende overwinning geboekt. HofstadeZemst heeft zijn seizoenstart niet gemist? Stijn Campens: “We speelden een uitstekende wedstrijd. We beschikken bovendien ook over een goede ploeg die intrinsiek over alle kwaliteiten beschikt om in divisie mee te draaien. We staken wel sterk van wal, maar verloren de eerste set. De tweede set vingen we evenwel goed aan en we vochten als team terug. We gingen uit van een goede organisatie en voerden, de tactische richtlijnen van onze coach Dries Benoit ook nauwkeurig uit. We leverden één van onze beste prestaties van de jongste jaren op en veroverden een beklijvende overwinning, In de tiebreak namen we een goede start. Onze tegenstrever raakte in foutenlast en we zetten die belle meesterlijk naar onze hand. We blokten goed en raakten zo ook onder hun opslagdruk uit.” Welke ambitie mag Hofstade-Zemst dit seizoen koesteren? Stijn Campens: “Ik speel al sinds mijn achtste bij deze club.” (FOTO: KMS) “Dat valt moeilijk te bepalen na enkele speeldagen. Onze nieuwe coach houdt ons voor dat we het maar beter wedstrijd per wedstrijd kunnen bekijken. Vorig jaar draaiden we een minder goed seizoen en dienden we in het klassement bang achterom te kijken. Nu trokken we de competitie op gang met een twee op vier. Vorig jaar dienden we te strijden tegen het degradatiespook. Dat zie ik dit seizoen eerlijk gezegd niet meer gebeuren. Wie kan winnen op Wijnegem mag logischerwijze eerder naar boven dan naar beneden kijken in het klassement. We moeten de komende weken uiteraard eerst nog wel bevestigen.” Jij bent één van de echte clubspelers waar een club kan op bouwen zoals op een rots? “Sedert mijn achtste speel ik bij HofstadeZemst. Dat Stijn Campens een echte clubspeler is, zal dus wel een waarheid zijn. Ik vertoef graag bij deze club waar al jarenlang dezelfde supporters je staan aan te moedigen. Hofstade-Zemst is een club met een ziel en een goede sfeer ongeacht de resultaten meevallen of tegenslaan. Met de nieuwe coach Dries Benoit waait er bovendien een nieuwe wind. Tactisch is de coach sterk en hij staat er ook op om zijn visie door te drukken. Zelf maakte ik drie jaar geleden de switch van receptiehoek naar opposite en dat bevalt me nog steeds.”

Subscribe to RSS - pers