MeZHo beachvolleybalproject: resultaat van positieve samenwerking tussen MAVOC en HZ'93

 

Op 1 mei 2021 gaat het MeZHo beachvolleybal project van start. MeZHo is een beachvolleybalclub, opgericht door MAVOC en HZ’93.

Voorzitters Stef Maes (Mavoc) en Koen Pauwels (HZ’93) geven uitleg.

 

Hoe is de samenwerking tot stand gekomen?

Stef: “Door de corona pandemie zal beachvolleybal het eerste zijn dat we terug mogen doen. Er is al jaren een grote verwevenheid en goede verstandhouding tussen onze beide volleybalclubs en omdat Koen bij mij in de buurt woont, heb ik hem eens aangesproken. In beide clubs zijn er drijvende krachten die hun schouders onder dit beachvolleybal project hebben gezet en de samenwerking is organisch gegroeid en loopt heel vlot.”

 

Wat houdt het MeZHo project juist in?

Koen: “We hebben een aparte club gevormd, speciaal voor de beachvolleybal. Bedoeling is dat dit in de toekomst een volwaardig beachverhaal wordt. We starten vanuit onze eigen jeugd. Een ander voordeel is dat er na de competitie in de zaal dan verder gevolleybald kan worden buiten. Zo vallen de spelers geen maanden zonder hun favoriete sport. Er worden trainingen voorzien voor de jeugdcategorieën vanaf U11 t.e.m U19. Bedoeling is dat ze ook aan competities zullen deelnemen en de duo’s zullen dan door de trainers gevormd worden.”

 

Over trainers gesproken, jullie hebben ook een resem aan ervaren trainers kunnen strikken?

Stef: “Ja, onze beachtrainers zijn toch wel echt allemaal toppers. We hebben Linde Hervent (Kieldrecht), Bavo Mees (Booischot Liga B), Bert Derkoningen (Maaseik tot 2015), Nina Coolman (Oudegem), Wim Deville (ex-liga speler), Seppe Bautmans (Feniks liga B), Kjell Despeghel (HZ’93) en Oscar Parra (ex nat.ploeg Colombia). Zij gaan onze jeugdspelers trainen en begeleiden in dit nieuwe beachverhaal.”

Koen: “We hebben momenteel al 105 inschrijvingen. We mogen dus wel van een succes spreken. Trouwens, volleyballers uit andere clubs zijn zeker ook welkom!”

 

Wat staat er nog op het programma, behalve de trainingen?

Stef: “We organiseren 3 tornooien. Het eerste tornooi is op 15 mei voor de jeugd (onder voorbehoud van de dan geldende corona-maatregelen). Dat tornooi wordt georganiseerd door Mavoc.

Koen: “Op 26 juni organiseert HZ’93 een ander tornooi: een manche van het Brabantse provinciaal beachkampioenschap.”

Stef: “En in het weekend van 7 en 8 Augustus organiseren we samen het MeZHo-tornooi. Vroeger organiseerde DAMA Volley jarenlang een tornooi hier op de plage in Hofstade. Er lagen toen wel 70 terreinen! We hopen met dit MEZHO tornooi terug een jaarlijks succesevenement op te starten.”

Koen: “De locatie van de plage hier in Hofstade is dan ook een droom. Er zullen 2 beachterreinen beschikbaar zijn aan de IHAM in Mechelen maar de hoofdlocatie is hier op de plage (Sport Vlaanderen domein in Hofstade). Hier heb je het complete plaatje: 4 terreinen, speciaal voor MeZHo gereserveerd, op het strand, aan het water en in de zon. En bovendien starten we ook een samenwerking op met het Zuiderbad (horeca) zodat er ook altijd iets te drinken of eten valt.”

 

Wat met de seniors die ook graag willen beachvolleyballen?

Koen: “De trainingen van de jeugd zullen vooral in de vooravond plaats vinden. Daarna kunnen seniors komen volleyballen. Ze huren dan gewoon een terrein.”

 

Vanaf wanneer loopt dit MeZHo beachvolleybal project?

Stef: “We starten 1 mei en het loopt tot half augustus. En nog even herhalen: spelers uit andere clubs zijn hier zeker ook welkom. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.”

 

Wil je je inschrijven of meer weten over MeZHo?

Neem dan een kijkje op de website: home - MeZHo Beachclub

Volg ook de pagina op Instagram: Mechelen Zemst Hofstade Beach (@mezho_beach) • Instagram-foto's en -video's

 

 

Annick Bogaerts