PROMOTIETICKET VOOR NATIONALE 2 ÉN EEN VLAAMSE BEKER!

Hofstade-Zemst nam in het Vilvoordse Euro Volley Centrum de maat van Hemiksem-Schelle in de finale van de Beker van Vlaanderen, maar dat had heel wat voeten in de aarde met een ontknoping in de tiebreak.

Luc Mees fungeerde dit seizoen als interim-coach in samenwerking met Geert Bautmans, maar dat overgangsjaar op trainersvlak draaide uit op een gigantisch succes. Mees geeft de trainersfakkel door aan Marc Nys met een promotieticket voor Nationale 2 én een Vlaamse beker in de prijzenkast.

“We kropen in de finale wel door het oog van de naald. Twee sets lang draaide het voor geen meter, terwijl bij onze opponent alles leek te lukken. Na de titel kenden we blijkbaar decompressie. In de derde set viel Hemiksem-Schelle gelukkig ten prooi aan stress.”

“Eens we de vierde set konden binnenrijven, kantelde de match. Voor onze supporters was het een fantastisch scenario met een thriller van formaat, leuker dan een kurkdroge 3-0-zege alvast. Het is onze verdienste dat we er bleven voor vechten.”

Ritme

Wim Deville verloor in de Beker van België twee finales en dreigde ook zaterdag bakzeil te halen. “Na de tweede set geloofde ik er eerlijk gezegd niet meer in. We startten niet in onze vertrouwde opstelling en we raakten niet in ons vertrouwde ritme. In de derde set schakelde de coach over naar de vertrouwde opstelling en dat bleek een geslaagde zet.”

“We brachten de mentaliteit op om terug te vechten. Hemiksem-Schelle bewees dat de underdog in een bekerfinale boven zichzelf kan uitstijgen. Pas in de vijfde set raakten we helemaal op toerental en speelden we opnieuw als de kampioen. Het werd geen finale voor fijnproevers, maar onze fans kregen waar voor hun geld geserveerd met een spannende ontknoping.”

“Onze voorzitter Koen Pauwels gooide er na de gewonnen dubbel alvast een vat bier tegenaan op de Bierfeesten van Weerde, waar we de veroverde dubbel vierden. Het is nu even genieten vooraleer we in Nationale 2 een probleemloos seizoen in de middenmoot willen draaien.”  

 

Bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220508_95382618