LUC MEES EN GEERT BAUTMANS LEIDEN ROOD-ZWART NAAR DE OVERWINNING

Met twee ervaren rotten achter het stuur kiest Hofstade-Zemst dit seizoen voor zekerheid in de technische staf. Luc Mees en Geert Bautmans willen de versterkte kern alvast het nodige vertrouwen geven en hen naar de top van de rangschikking te loodsen.
NATIONALE 3 B (m) – HOFSTADE-ZEMST

Geen Roy Van Heurck dus meer als coach van rood-zwart. Hij haakte na de stopzetting van de competitie vorig seizoen door Corona af om privéredenen. De zoektocht naar een nieuwe generaal in de kleedkamer mondde uiteindelijk uit bij twee vertrouwde namen. Luc Mees is al meer dan 20 jaar verbonden aan H-Z en een clubman in hart en nieren, terwijl Geert Bautmans een echte vakman is en ervaring te koop heeft als A-coach.

“Samen met de versterkingen, die echt wel nodig waren, is er ten opzichte van vorig seizoen dus heel wat veranderd”, bevestigt Luc Mees. “We zijn alvast heel tevreden dat we met middenman Wim Deville van Antwerpen en receptie-hoek Stefaan De Brabandere serieus wat fysiek geweld en ervaring hebben binnengehaald op posities waar het echt nodig was. Met ook Tom Vanwyngaerden erbij tellen we nu veertien spelers in onze kern en zijn we klaar voor de competitiestart.”

Fysiek sterk

De voorbereiding van Hofstade-Zemst verliep alvast vlekkeloos, zonder blessures en met meteen veel vertrouwen tijdens de oefenwedstrijden.

“Waar onze ambities liggen? Ik hoop om ergens rond de derde of vierde plek te eindigen. Maar eerlijk, het is heel moeilijk om het niveau van deze reeks in te schatten. Door de nieuwe indeling zijn er heel wat Waalse en Brusselse ploegen bijgekomen die voor ons totaal onbekend zijn. Ook bij Hemiksem en Waasland-Kruibeke weten we niet goed wat te verwachten. Maar de opener tegen VH Leuven doet alvast het beste vermoeden. Sowieso zijn we een ploeg die fysiek heel stevig staat. En met de 2m06 lange Wim Deville beschikken we over een extra troef in ons middencompartiment.”

Hofstade-Zemst won zaterdag op de eerste speeldag met 3-0 van Haasrode Leuven. In de openingsset was het aanvankelijk nog even zoeken, maar gaandeweg nam H-Z vlot afstand van de bezoekers.

Bron: volleynews.be